This is the most fluffy frosting you can ever make!
It's so light and tasty that you can not stop eating.
We need:
1 1/2 cup white sugar
1/3 cup water
1/2 tsp cream of tartar
3 egg whites
1 tsp vanilla extract
First we poor sugar, water and egg whites in a Bain-Marie saucepan and stir until it turns white (or until turn 75C/350K) .
Then we add the rest of the ingredients and we whip for 7-10 minutes.
The frosting is ready to decorate our cupcakes!
This frosting looks so lovely that I wouldn't add more decorating elements.
It's also healthier than buttercream, because doesn't contain butter or so much sugar.
I decorated some of them with my Quick & Easy Edible Glitter in pink-purple color
You really have to try this recipe!
If you like this post please share it with your friends, I will appreciate it
τί όμορφα και λαχταριστά που είναι!
ReplyDeleteκαι η διακόσμηση πολύ minimal, τους ταιριάζει!
Σ'ευχαριστω πολυ!
Deleteκι εγω ενθουσιαστηκα με το αποτελεσμα :)
στεκεταιτοσο τελεια, δεν χαλαει με τιποτα το σχημα της σε αντιθεση με τα περισσοτερα frostings και ειναι τοσο λευκη και γυαλιστερη που δεν θες να τη φορτωσεις με περιττη διακοσμιση :)
sos.... την έφτιαξα αλλα δεν έγινε μαρέγκα!!!!!!τι έκανα λάθος;;;;;;;;;;;;;;;;;;χτυπούσε με το μιξερ 20΄....Είναι η άτιμη πεντανόστιμα και τόσο γυαλιστερη
ReplyDeleteμηπως εκοψε γιατι χτυπηθηκε πολυ?
Deleteπως εμοιαζε το τελικο αποτελεσμα?